Itt az új rezsitámogatás – bejelentették kik kapnak pénzt rezsire itt az új kormányrendelet!

Aktuális Admin Thursday 23rd March 2023

Egy új kormányrendelet értelmében kiterjesztették a rezsicsökkentett áramot az önkormányzati és állami bérlakásokra. A bérbeadóknak a következő időszakban ennek értelmében kell módosítaniuk a lakásbérleti szerződések részleteit. Íme minden, amit tudni érdemes erről a változásról!

Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával jelent meg a nyilatkozat, miszerint ezentúl rezsicsökkentett áron juthatnak elektromos áramhoz az önkormányzati és állami bérlakások. A tulajdonosoknak kötelességük, hogy egyéni villamosenergia-mérést biztosítsanak a lakók számára, azonban ezzel kapcsolatban adódtak problémák.

Már régóta nem volt lehetséges hasonló, önálló mérésre alkalmas szerkezetek beszerelése, így az elvárás lehetetlennek minősült. Mostantól viszont megoldódhat a probléma. A rendelet kihirdetése után a bérbeadók legfeljebb 2523 kWh/év/mérési pont fogyasztásig élvezhetik a rezsicsökkentés nyújtotta lehetőségeket. Bizonyos helyzetekben még a vártnál is alacsonyabb összegeket érhetnek el.

Természetesen a kihirdetés után a bérbeadóknak van idejük módosítani a szerződéseket az új szabályozásokhoz mérten. Egészen pontosan a fenntartóknak 60 napon belül kell gondoskodniuk minderről.

5.2 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Close