Amiről szinte senki nem tud: Ezek a bőrrák nem látható előjelei

Aktuális Admin Wednesday 22nd March 2023

Ha bőrrákra gondolunk, akkor azonnal megváltozott méretű, felszínű és színű anyajegyekre, gondolunk, ám az esetek egy részében ez a betegség nem ennyire egyértelmű. Számos olyan tünet létezik, amelyek szintén bőrrákra akarják felhívni a figyelmet, azonban szemmel nem láthatóak.

Lássuk, hogy melyek ezek.

Bőr alatti csomók

Az ilyen csomók elsősorban a nyak, hónalj, térdhajlat és a lágyék táján tapinthatóak ki, de szemmel nem feltétlenül láthatóak. Ez azt jelzi, hogy a rák átterjed a nyirokcsomókra is. Lehetséges, hogy különösebb bőrelváltozást nem eredményez a rák, viszont már áttéteket képez.

Fájdalmas ízületek

Nem csak a nyirokcsomókat, de a vázrendszert is megtámadhatja a bőrrák. Ilyenkor a csont és az ízületek is fájdalmasak lehetnek. Ha alapvetően nem indokolt az ízületi fájdalom, akkor érdemes orvoshoz fordulni.

Légzési problémák

Ilyen értelemben a tüdő is érintett lehet és nehézlégzés, köhögés, fulladás is előfordulhat. Ez abban az esetben fordul elő, amikor a melanóma áttétet képez a tüdőre.

Hasi fájdalom, hasi görcsök

Ha a máj érintett, akkor jobb oldalt a rekesz alatt érzünk fájdalmat, minden egyéb indok nélkül. Emellett az emésztőrendszer érintettségére hasi görcsök, hasmenés, hányás vagy székrekedés lesz a szervezet válasza. Soha nem szabad ezeket figyelmen kívül hagyni.

Homályos látás

A mealnóma egy olyan daganat típus, amely a melanicota nevű sejteket támadja meg. Ezek pigment termelnek és nem csak a bőrben találhatóak meg, hanem a szemünkben is. Ezen sejtek rákos elfajulása homályos látással társulhat.

9.3 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Close